top of page

10 Ιδέες για να αναεώσετε τον τοίχο μιας λευκής κουζίνας

Το λευκό χρώμα είναι πράγματι η επιτομή της ομορφιάς και της κομψότητας, είτε μιλάμε μόνο για ντουλάπια είτε για την κουζίνα συνολικά. Παρόλο που το μονόχρωμο θέμα κάνει ένα χώρο να φαίνεται ευάερο και ανοιχτό, μια πινελιά τολμηρού χρώματος ή νέας υφής μπορεί να φέρει ολόκληρο το σχέδιο σε άλλο επίπεδο.


Για αυτό, τίποτα δεν μπορεί να είναι καλύτερο από το να προσθέσετε ένα backsplash στην κουζίνα σας.


Αν ψάχνετε για μοναδικές ιδέες backsplash με λευκά ντουλάπια, είστε ακριβώς στο σωστό μέρος.


Έχουμε παραθέσει μερικές αλάνθαστες ιδέες για backsplash που μπορούν να προσθέσουν κάτι ενδιαφέρον στην κλασική απλή λευκή κουζίνα σας και να την κάνουν να ξεχωρίζει. Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ας ξεκινήσουμε!


1. Παστελ Αποχρώσεις


Μια κουζίνα με λευκά ντουλάπια είναι ένας ανοιχτός χώρος για πειραματισμούς με διαφορετικά χρώματα και υφές. Τα παστέλ χρώματα έχουν κάνει μεγάλη επιστροφή στις τέχνες και την εσωτερική διακόσμηση, όλα χάρη στο ελκυστικό και αναζωογονητικό χάρισμά τους.


Τα ηρεμιστικά αποτελέσματα των παστέλ χρωμάτων τα καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή εάν είστε αγχωμένοι ή νευρικοί, ειδικά για τους τοίχους της κουζίνας, καθώς είναι ένας χώρος όπου περνάτε ένα μεγάλο μέρος της ημέρας σας. Τα άτομα με καλή καλλιτεχνική αίσθηση έχουν την τάση να βρίσκουν ικανοποίηση σε πιο βουβές ή ουδέτερες αποχρώσεις όπως το ανοιχτό κίτρινο ή το φιστίκι, που θα πρόσθεταν χρώμα στην περιοχή και θα την έκαναν να φαίνεται ευρύχωρη.


2. Αποχρώσεις φυσικού ξύλου


Μια πινελιά ξύλου μπορεί να ενώσει όλο τον χώρο. Ο φυσικός τόνος του ξύλου φέρνει ζεστασιά στο σπίτι και το κάνει να φαίνεται ολοκληρωμένο, ενώ προσθέτει απαλές και διακριτικές λεπτομέρειες σε ολόκληρο το λευκό εσωτερικό.


Αποκτήστε το γυαλιστερό φινίρισμα με μια επίστρωση βερνικιού ή οποιοδήποτε χρώμα που πλένεται. Ένα beadboard είναι μια εξαιρετική επιλογή για να ξεκινήσετε, λαμβάνοντας υπόψη το ελαφρύ και την ευελιξία του.


3. Άσπρο-μαύρο


Το μαύρο και το άσπρο πάνε πάντα μαζί. Αν θέλετε να προσθέσετε μια κομψή και μοντέρνα πινελιά στην κουζίνα σας, τίποτα δεν μπορεί να είναι καλύτερο από τον συνδυασμό του ασπρόμαυρου. Ωστόσο, εάν η ανθεκτικότητα και η ευελιξία είναι επίσης ανησυχίες σας, τότε γιατί να μην χρησιμοποιήσετε backsplash από μέταλλο, σε αλουμίνιο ή χάλυβα.


Την επόμενη φορά που θα μαγειρέψετε δεν θα σας ενοχλεί αν το φαγητό πιτσιλάει καθώς η επιφάνεια από ανοξείδωτο χάλυβα για τον τοίχο παρέχει τέλεια προστασία. Αυτός ο συνδυασμός ταιριάζει πολύ με ντουλάπια χωρίς χερούλι και μαρμάρινο πάγκο. Τα μεταλλικά προστατευτικά τοίχου διατηρούν το θέμα κομψό.


4. Παράθυρα


Το παιχνίδι για backsplash για την κουζίνα εξαρτάται απόλυτα από τις ανάγκες και το στυλ της κουζίνας.


Εάν ο εξαερισμός είναι το κύριο μέλημά σας και η κουζίνα απαιτεί μια ευάερη και φωτεινή κουζίνα, γιατί να μην κάποιους από τους συμπαγείς τοίχους με παράθυρα. Απλώς βεβαιωθείτε ότι η εργασία σας είναι σύμφωνη με τις οδηγίες κάποιου μηχανικού.

white kitchen cabinets next to windows

5. Συνδυασμός πίνακα κιμωλίας και γρανίτη


Ξεκινήστε τη μέρα σας με κάτι διασκεδαστικό, τοποθετώντας έναν πάγκο από γρανίτη και έναν πίνακα κιμωλίας που θα ταιριάζουν πολύ με τα εντυπωσιακά λευκά σας ντουλάπια. Τι πιο ενδιαφέρον από το να φτιάξετε μια λίστα με είδη παντοπωλείου, να σημειώσετε στον πίνακα τι πρέπει να μαγειρέψετε για την ημέρα ή ίσως ακόμα και τη λίστα με τις υποχρεώσεις σας για την ημέρα.


Ένα χαρούμενο σχόλιο ή μίας ζωγραφιά θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε την ημέρα με όμορφες σκέψεις!


Η προσθήκη μαγνητικής μπογιάς πίσω από τον πίνακα μπορεί να πάει τα πράγματα σε άλλο επίπεδο.

white kitchen cabinets with chalkboard and granite countertop

6. Ακτίνες ήλιου


Τι καύτερη ιδέα από το να έχεις ακτίνες ήλιου για το προστατευτικό τοίχου στην κουζίνα σου! Αυτή η μονόχρωμη προσέγγιση, αν την δει κανείς από διαφορετική οπτική γωνία, μπορεί να χρησιμεύσει ως σημείο εστίασης – Όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα στο φούρνο σας!

white kitchen cabinets with starburst tile backsplash

7. Μάρμαρο ή μητέρα του μαργαριταριού


Το λευκό χρώμα, όπως είπαμε πολλές φορές, δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα. Αν σας αρέσουν τα πράγματά σας αστραφτερά, τότε έχετε την ευκαιρία να αντικαταστήσετε το βαρετό μονόχρωμο backsplash σας με μάρμαρο και να το διακοσμήσετε με τη μητέρα του μαργαριταριού.


Αυτό θα ήταν πράγματι μια δήλωση κομψότητας αν το συνδυάζετε με λευκό ντουλάπι και γκρι ή λευκό μαρμάρινο πάγκο.

white kitchen cabinets with mother of pearl tile backsplash

8. Ψαροκόκκαλο


Αυτό το μοτίβο μιλάει από μόνο του. Σε αντίθεση με την τυπική στοίβαξη των οριζόντιων πλακιδίων, το ψαροκόκαλο είναι μοντέρνο και συναρμολογείται εύκολα από τον πάγκο μέχρι την οροφή.


Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους που θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει για να προσθέσει υφή στην κουζίνα του αλλά να κάνει ελάχιστες αλλαγές. Δείτε πώς χρησιμοποίησα πλακάκια ψαροκόκαλου στο μπάνιο του σπιτιού μου.

white kitchen cabinets with herringbone tile backsplash

9. Μοσαϊκό


Αν θέλετε να μείνετε στο μονόχρωμο θέμα αλλά θέλετε να κάνετε την κουζίνα σας να φαίνεται μοναδική, διαλέξτε ένα όμορφο μοσαϊκό.


Προσθέστε μερικές στρώσεις μωσαϊκού σε όποιο σχέδιο θέλετε και βοηθήστε το να ξεχωρίζει περισσότερο από ποτέ.


Σε σύγκριση με τα κανονικά πλακάκια, το μωσαϊκό προσφέρει ατελείωτες δυνατότητες να χρησιμοποιήσετε τις καλλιτεχνικές σας δεξιότητες καθώς τοποθετούνται με το χέρι, δίνοντας έτσι μια πιο φυσική υφή.

white kitchen cabinets with blue mosaic backsplash

10. Μάρμαρο


Εάν η απλότητα και η κλασική εμφάνιση είναι η ατζέντα σας, τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο από το μάρμαρο. Η αγάπη για το μάρμαρο δεν παλιώνει ποτέ.


Όπου μια απλή βαφή λευκού μαρμάρου είναι μια δήλωση κομψότητας, προτιμήστε μια μαύρη μαρμάρινη πλάκα αν έχετε τη διάθεση να προσθέσετε λίγο χρώμα.


Το μάρμαρο είναι μια κατάρρευση της στερεοτυπικής χρήσης των πλακιδίων και δίνει μια ολοκληρωμένη και τελειωμένη εμφάνιση.


Η δροσερή ανακτορική του επιφάνεια και η αισθητική του μας δίνουν έναν ακόμη λόγο να τα αγαπάμε. Όχι μόνο προσφέρει εξαιρετική προστασία αλλά είναι επίσης πολύ εύκολο να καθαριστεί και να συντηρηθεί.

kitchen with marble backsplash

30 views
bottom of page